Българската „А” група ще има повече представители на Евро 2016 от холандската Ередивизи и австрийската Бундеслига, въпреки че Австрия се класира за шампионата на Стария континент във Франция от 10 юни до 10 юли.

На европейското първенство по футбол за участие за записани 552-ма футболисти във всичките 24 отбора, разпределени в 6 предварителни групи. Селекционерът на Румъния Ангел Йорданеску повика в състава си трима играчи на българския шампион Лудогорец. Място в румънската селекция намериха защитникът Козмин Моци, халфът Андрей Препелица и нападателят Клаудиу Кешеру, които ще представят „А” група на Евро 2016. Така българското първенство ще има повече играчи на турнира от холандската Ередивизи, след като „лалетата” не успяха да се класират за надпреварата. Така холандският елит ще бъде представен само от двама футболисти, колкото ще имат още американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), албанското първенство и австрийската Бундеслига. Албания и Австрия ще участват на Евро 2016, но в съставите им има по 21 легионери и само по двама футболисти от местните първенства. С по трима представители като родната „А” група са норвежкия шампионат и първенството на Катар.

Англия е лидер в класацията със 139 футболисти, които ще играят на европейското първенство за различните национални отбори, като 103 от играчите са от Висшата лига, а останалите са от по-ниски дивизии. Втората позиция е за германската Бундеслига с 65 играчи, а на трето място е италианската Серия „А” с 56 футболисти. Испанската Примера дивисион, чийто представители Реал (Мадрид) и Севиля спечелиха съответно Шампионската лига и Лига Европа, ще има 55 играчи на Евро 2016. Турската Суперлига е с 35 играчи, а руската Премиер Лига е с 32-ма футболисти на шампионата, а френската Лига 1 има 22-ма представители.

В съставите на 24-те тима има и играчи от първенствата на Мексико, Австралия, Канада, Китай, Казахстан, Азербайджан и Израел.