Революционно за България излъчване на мачове от “А” група ще извършат ТВ 7 и News7 през пролетния полусезон. След като стана известно, че телевизията с национален ефир взима правата за родния шампионат, изпълнителният директор на медията Николай Бареков призна, че мачовете ще бъдат излъчвани в HD формат. От телевизията обявиха, че ще излъчват дербито “Левски” – ЦСКА, битката за шампионската титла и местата, осигуряващи участие в евротурнирите.  
 
“ТВ 7 подаде ръка на българския футбол и ще го извади от информационното затъмнение, в което беше изпаднал. При отразяването и заснемането на мачовете ще следваме световните стандарти. Големите двубои като “Левски” - ЦСКА ще бъдат показвани, ако е необходимо, и с 20 камери. Ще направим революция и с още нещо: футболните двубои ще бъдат излъчвани в HD-качество. Миналата година вече показахме на българската публика, че можем да развием този продукт. Целите ни са дългосрочни. Искаме да направим, с помощта на футболните клубове, шампионат, който ще повишава своето качество във всяко едно отношение”, коментира Николай Бареков.

Той уточни пред читателите на БЛИЦ, че News7 ще се появи в ефир през месец март, като първоначално именно на този канал (който ще заеме мястото на Би Би Ти) ще се излъчват футболните двубои от "А" група.

"ТВ7 и News7 ще са първите телевизии в България, които изцяло ще излъчват картина с HD качество. Просто трябва да бъдем в крак със световните технологии", категоричен бе Бареков.