Бъдещето на сомалийското крило Либан Абди ще стане ясно през следващата седмица. Абди изкара пролетния полусезон под наем в "Левски" от турския Ризеспор и остави нелоши впечатления с играта си. След загубата във финала за купата от Черно море сомалиецът заяви, че му харесва на „Герена“ и е готов да остане у нас.

Президентът на Ризеспор Метин Калкаван разкри пред медиите в Турция, че решенията за бъдещето на играчите, отдадени под наем в последната година, вече са взети и скоро ще бъдат обявени официално.

„Искаме да подобрим класирането си през следващия сезон. Затова оставаме със същия треньор, с който вече сме решили какво ще се случи с футболистите, играли под наем в други отбори. Всички ще разберат официално решението в следващите дни“, заяви Калкаван.

Според различните информации в южната ни съседка Либан Абди може да бъде освободен от Ризеспор и да продължи кариерата си в "Левски" като свободен агент. Вероятността това да се случи е около 50%. Другата възможност е от Ризеспор да поискат сума между 100 и 150 хиляди евро за правата на играча.

На практика „сините" не могат да си позволят дори такъв разход на фона на тежкото финансово положение, в което се намират. На „Герена“ се надяват, че Абди и Ризеспор ще постигнат споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие и сомалиецът ще реши да остане в Левски и през новия сезон.