Асоциацията на българските футболисти, съвместно с Българския футболен съюз, организират за пета поредна година отбор за играчи без договор. Това е социален проект, който в условията на финансовата криза и при наличието на голям брой отбори, които фалират и се отказват от участие в първенствата, има важно значение за реализацията на професионалните футболисти.

Целта е да се даде възможност на играчите, останали без договор, да водят пълноценна подготовка и да играят контролни мачове, където да бъдат забелязани от мениджъри и представители на клубове, с които да подпишат.

"Искаме специално да благодарим на Българския футболен съюз за подкрепата, която оказва на този важен социален проект, станал вече традиция в българския футболен живот.

През тази пета година от стартирането на проекта, отново осигуряваме на играчите тренировъчен лагер, който започва на 22 юни и ще се проведе в град Брезник, област Перник. Лагерът включва тренировки, храна, нощувки и възстановяване. Треньор на отбора ще бъде Румен Стоянов", обясниха от Асоциацията на българските футболисти.

На 3 юли отборът заминава за Австрия, където ще участва в турнира на ФИФПро за играчи без договор от Централна и Източна Европа на 4, 5 и 6 юли 2014г. Участници в турнира са отборите на Гърция, Словения, Сърбия, Австрия, Хърватия и България.

На турнира ще бъдат поканени и ще присъстват мениджъри и представители на клубове от цяла Европа, които ще наблюдават футболистите и ще търсят нови попълнения сред тях. Целта на турнира е колкото може повече футболисти да подпишат нови договори.

Вече тече записване на желаещите да се включат в отбора. Онези футболисти, които проявяват интерес, трябва да изпратят автобиография на адрес: [email protected]. На сайта на АБФ и във "Фейсбук" профила е поместена подробна информация за проекта, както и изсикванията за участие.