Tреньорът на Берое Хосе Луис Ачиари поздрави своите футболисти за победата с 2:1 в домакинството на Левски от 15-ия кръг на efbet Лига.

„Искам да поздравя нашите играчи за усилията, които положиха срещу един много добър отбор. Тази победа е много важна за нас, за да дадем тази победа на феновете беше много важно. Вчера почина бащата на Селесте и той сега пътува за Аржентина, затова не игра с нас. Тази победа е за него. Днес нашите футболисти свършиха великолепна работа срещу отбор, който е много силен и като тим, и като индивидуалности. Първите минути стояхме много добре до гола. След това Левски започна да намира пространство и да създава положения, което наложи да се защитаваме. Второто полувреме променихме състава, за да няма пространства, центърът да е подсигурен и оставяхме на централните защитници на Левски да играят с топката“, заяви той минути след края на мача в Стара Загора.

„Нашето нападение в този мач беше ключово, но и противникът се представи добре. Това е много добър отбор с много добър треньор. Това ни задължаваше да играем дефанзивно почти целия мач. Отборът се представи много добре в защита и си тръгваме много щастливи. Идваме от мач срещу първия – Локомотив Пловдив. Днес също играхме срещу един гранд в българския футбол. Взехме 6 точки от тези два мача, това е невероятно. Искам да поздравя всички футболисти. Искам да поздравя също съдията за неговата работа, защото се представи много добре“, допълни Ачиари.