Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари коментира поражението с 0:1 от Лудогорец в Стара Загора в мач от шестия кръг в efbet Лига. Той заяви, че е доволен от желанието и играта на своите футболисти, въпреки че тимът не спечели точков актив.

„Първо искам да поздравя моите играчи, защото направиха много добър мач срещу добър отбор. Направихме много добри транзиции, с които затруднихме Лудогорец. Въпреки всичките положения, които направихме, си тръгваме с празни ръцете. Играчите много искаха да победата. Искам да остана с позитивните неща, които показа отбора. Не спечелихме трите точки, но съм доволен от силната игра на отбора“, заяви Хосе Луис Ачиари.

„Не можехме да използваме Жорди Говеа, защото го продаваме в Словения. Карлос Алгара беше контузен и решихме да не рискуваме с пускането му в игра. Всички видяха, че сме отбор, който иска да показва добро лице на терена и това е най-важното“, призна той.

„Ще се подготвим по най-добрия начин за следващия мач. Много важно е да се подсилим с нови попълнения, за да имаме вариативност в състава. Сега трябва да си починем и да се подготвим по най-добрия начин. Пожелавам на Лудогорец да играе в Лига Европа и да представят България“, завърши наставникът на Берое.