Бившият футболист на ЦСКА Адалберт Зафиров също беше на пресконференцията на ветераните. Повод за събирането бе заповед на ръководството да изгони бившите играчи от терените на стадиона.

"Мислите ли, че реално ЦСКА има нужда от пари. Защо решихте, че има нужда от средства, по какво друго съдите освен от думите на Александър Томов. Защо бюджетът е същият, който е при Титан и защо не се свива и не се използват юноши, за да може да свием бюджета. За да имаме пари. И тогава вече хората, които са цесекари да си купят акции от клуба, който фалира. За мен клубът не фалира, а е в идеално състояние. С един от най-високите заплати, с раздут щаб. Кажете ми кой каза, че клубът фалира. Нямате отговор и аз нямам. На година се харчат около 6 милиона лева. При положение, че нямате бюджет вкъщи, седите и се свивате, а не увеличавате. Как тогава тези футболисти седят вече една година при едни от най-високите заплати", заяви Зафиров.

"Ние сме достатъчно голяма реклама на ЦСКА в България. Не само ние, а още много други хора. В цял свят, ако знаете, така се използват ветераните във всички големи клубове. Това се рекламните лица на клубовете. Ние с какво пречим на ЦСКА, не мога да разбера. На мен тази забрана ми звучи, че не можем да стъпваме на стадион "Българска армия". С какво пречим? Някъде в медиите да сте чули някой от нас да изкаже някакво мнение? Не съм чул. Като няма минало, няма бъдеще. Всички клубове по света си поддържа ветераните.", завърши бившият футболист.