Адалберт Зафиров е новият старши треньор на "Ботев" (Враца). Информацията беше потвърдена от председателя на Управителния съвет на футболния клуб Николай Иванов, който е и кмет на Враца. Задачите, поставени пред наставника са, оставането на отбора в „Б” група и изграждането на игрови облик.

"Очаквам от г-н Зафиров да обедини усилията на футболистите и през пролетния полусезон "Ботев" да изглежда като сериозен отбор. По време на преговорите с него не сме имали никакви различия по финансови или други въпроси. Радвам се, че той прие поканата ни. Очаквам бързи резултати от неговата работа. Заедно със спортно-техническото ръководство ще бъдат съгласувани останалите въпроси – кога започва подготовката, кои футболисти остават, колко и кои нови играчи ще бъдат привличани, колко контролни срещи ще се изиграят. Имам пълно доверие на Адалберт Зафиров и той получава властта, но и ще носи отговорността за представянето на отбора”, коментира Николай Иванов.

Преди началото на пролетния полусезон в „Б” група "Ботев" се намира на 14-о място с 14 т. и голова разлика 15:23. Адалберт Зафиров ще е третият треньор на тима от началото на сезона, след като врачани започнаха при Викторио Павлов, който беше сменен с Емил Маринов./БЛИЦ