Локомотив (Сф) няма да има проблеми да вземе лиценз. Това обяви адвокат Михаил Михайлов, който защитава интересите на клуба, пред БЛИЦ. Засега само три са делата, които създават ядове на “червено-черните”. “Притесняват ме само задълженията, които имаме към трима футболисти. Става въпрос за Коста Янев, Мирза Мешич и Ваня Джаферович. Имаме известни разминавания с първите двама, но с хърватина почти сме се разбрали”, обясни юристът.

Сигнали до Лицензионната комисия са подали и част от напусналите футболисти през зимната пауза. Бранимир Костадинов, Мартин Димитров и Тодор Христов тогава се разделиха с Локото, но претендират за неполучени суми по договорите си. Бившият треньор на “червено-черните” Емил Велев е завел дело срещу клуба.

“Никое от тези дела не влияе на лиценза ни. Няма да имаме проблеми, според мен. Висим с известни задължения към Национална спортна база и на известна марка за спортна екипировка, но Николай Гигов ще оправи нещата”, каза още Михайлов.

"Четох някакви изявления на бившия ни футболист Милен Лахчев. Хвалел се, че едва ли не лицензът на Локо зависи от него. Това няма нищо общо с истината. Лахчев е загубил две дела в Софийски районен съд.

Бранителят, който в момента рита във втородивизионния Марек беше завел четири дела срещу бившия си клуб. Той претендираше за неполучени 18 400 лева по трудов договор, 12 000 като транш и 6000 по анекса или общо 36 400 лева. Да, но загуби делата и сега трябва да заплати от своя страна 4000 лева", обясни адвокат Михайлов.

БЛИЦ научи, че от Локомотив (Сф) са заявили стадиона в Ловеч пред УЕФА при евентуално участие в европейските турнири. Както е известно, единственият шанс за излаз в Европа на подопечните на Гигов е през Купата на България. Тимът, воден от Стефан Генов, е на полуфинал в турнира в компанията на Лудогорец, “Ботев” (Пд) и “Локо” (Пд).


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ