Защитаващият интересите на "Левски" в много дела адвокат Ивайло Ивков прави същото и за конкурента на "сините" за спечелването на титлата Лудогорец. Той представлява тима от Разград в Арбитражния съд на БФС, който трябва да разгледа жалбата на Мирослав Антонов за отказа на Спортно-техническата комисия да констатира прекратяване на състезателните права на нападателя за Лудогорец, пише "24 часа".

На 16 януари футболистът разтрогна едностранно договора си. След това поиска да му бъде прекратена картотеката. В жалбата си до Арбитражния съд Антонов се обляга на правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта.

Според него след писмено волеизявление картотеката трябва да бъде прекратена, като това не се влияе от трудовия договор. Кодексът на труда пък отбелязва, че трудово-правни взаимоотношения се смятат за прекратени, след като клубът или работодателят е уведомен за това.

От Лудогорец не оспорват доводите на Антонов да бъде прекратена картотеката му. Според разградския клуб не това е съществото на спора. От Лудогорец не са съгласни с прекратяването на трудовия договор, а такъв казус е от компетенцията на граждански съд. Арбитражният ще разгледа жалбата на Миро Антонов на 26 февруари. Той е посочил за арбитър професорът по трудово право Емил Мингов.

Нападателят реши да прекрати договора си заради неспазване на условия, записани в него. Антонов тренира със Славия. Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов обяви наскоро, че от Лудогорец са му поискали 170 000 евро за него.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ