ЦСКА дължи пари на Иван Иванов от трансфера му в Партизан, това заяви адвокат Петър Величков в Актуално студио “Дерби”. Според него “червените” са спечелили 1,2 милиона евро от трансфера на защитника.

„Според договора на Иван Иванов с ЦСКА той трябваше да получи процент от трансферната сума. ЦСКА е прибрал 1 млн. и 200 хил. евро от трансфера му в Партизан. От ЦСКА обаче не са платили нищо на Иванов. Това не е възнаграждение, а процент от трансфера. Заради този процент трябва да водим дела“, коментира адвокат Петър Величков.

„Какво трябва да направи един футболист, за да му дадат неговото. ЦСКА си взе парите, а за него не се знае, кога ще му платят. Ние не знаем ли в България, че дългът трябва да се плаща. Ако в момента БФС спазва разпоредбите, то ЦСКА не трябва да получи лиценз. Дължат пари на Удоджи, на вратаря Ивайло Петров дължат сума от 150 000 лева. Дължат пари на Петре, както и Иван Караджов. Той в момента има изпълнителен лист. Сумата е 30 000 лева. Томи Костадинов също има да получава пари. Общата сума надхвърля 300 000 лева за възнаграждения“, каза още адвоката.