Българският национал Симеон Славчев прилича много по играта си на Тиаго Мота от ПСЖ. Това твърди агентът на ФИФА Джанфранко Чикети.

„Славчев е полузащитник от типа на Тиаго Мота, с голям капацитет и добър завършващ удар. Има добри физически данни. В бъдеще той може да се превърне в основен играч“, каза Чикети.

Според италианеца, Славчев има всички качества да играе в Серия "А" и вече е готов за това предизвикателство.

„Симеон Славчев е един от младите таланти в българския футбол. Той е роден 1993 година и вече направи своя дебют за националния отбор на България. Славчев има договор с Литекс до лятото на 2015 година. Вече вкара 11 гола през този сезон“, коментира Чикети.

„Считам, че е готов да играе в Серия "А", въпреки че по мое мнение трябва да направи подобрения от тактическа гледна точка, но притежава достатъчно качества, за да го стори", допълни агентът.

„Не е невъзможно да видим този футболист в Серия "А" още през януари. Знам, че Рома, Верона, Киево и Специя имат желание да привлекат Славчев. Със сигурност обаче българският национал е привлякъл вниманието и на други отбори, така че този талант трябва да бъде следен внимателно. Доколкото знам към него има интерес също така от Тотнъм и Монпелие“, завърши Джанфранко Чикети.