Агитката на Добруджа определя като безпринципно и неморално решението на Светослав Петров. Игралият за последно в ЦСКА халф е възпитаник на детско-юношеската школа на родния си град Добрич, а през новия сезон ще носи екипа на Калиакра (Каварна).

Цялата декларация на феновете на Добруджа:

Не приемаме това решение на Светослав Петров най-вече заради обещанието, което той погази. Пред най-верните привърженици на жълто-зелените в края на 2007 година футболистът заяви, че в България може да играе само за два отбора - Добруджа и ЦСКА. Преди да изрече това обещание той вече бе играл за Локомотив (София).

Приехме обещаното безрезервно и вярвахме, че Светослав Петров ще удържи на думата си. Но ето, че научаваме за неговото преминаване в Калиакра - отбор, който не е обичан от привържениците на Добруджа заради непремерените изказвания на кмета на Каварна Цонко Цонев по адрес на любимия ни жълто-зелен отбор. Разбираме, че става въпрос за пари. Мъжете обаче държат на думата си и точно затова според нас решението на Светослав Петров е неморално.

Наясно сме, че Калиакра е в "А" група и разполага с много по-голям бюджет от Добруджа. Явно в Каварна са способни да осигурят повече средства за футбола от областен град като Добрич.

Но обещанията се дават, за да се изпълняват, а не за да се харесаш в определен момент на феновете. Пред медиите Светослав Петров е завявал, че в сърцето му са два отбора - Добруджа и ЦСКА.

С делата си той не потвърждава тези думи. Ние, привържениците на Добруджа заявяваме, че ще преосмислим отношението си към Светослав Петров. Той повече не може да разчита на уважение от "жълто-зеления" сектор. Със сигурност в Каварна Светослав Петров няма да срещне това отношение на феновете, което имаше само допреди няколко дни в Добрич.