Агитката на Етър показа за пореден път пълната си подкрепа към отбора за представянето му в първенството и за Купата напоследък. Изпуснатата победа като гост срещу подмладения състав на Вихрен (1:1) не бе приета като трагедия, още повече, че "виолетовите" продължиха силните си игри и не познават вкуса на загубата от доста време.

Идеята играчите да бъдат посрещнати тази нощ пред стадион "Ивайло" при завръщането им от Сандански възникна още в минутите след края на мача. Около 20 човека се събраха на стадиона и малко преди 23 часа посрещнаха автобуса с футболистите. Феновете вдъхнаха увереност на играчите, че стоят зад тях и потвърдиха позицията си, която отдавна декларират – ако отборът играе добър футбол и момчетата се раздават на терена, това ще е далеч по-важно от конкретните резултати, пише sport-vt.com.

След равенството в Сандански Етър запази второто си място в Западната "Б" група и намали с 1 точка преднината на лидера Ботев (Враца), загубил с 0:3 гостуването си на Спортист (Своге). Водачът е с 24 точки, "виолетовите" имат 19, а с по 18 са Малеш (Микрево), Чавдар (Бяла Слатина) и Пирин (Гоце Делчев).

Играчите благодариха за посрещането и призоваха всички да подкрепят Етър в предстоящото домакинство срещу Пирин (Гоце Делчев) следващата събота от 14:30 часа на стадион "Ивайло". Всички са амбицирани тогава отново да стане футболен празник пред 4-5 хиляди зрители и Етър да вземе поредната победа.

Оказа се, че голът, който етърци получиха в Сандански след 444 "сухи" минути в първенството, е паднал след нарушение срещу Георги Гайдаров. От Етър останаха верни на практиката да не коментират съдийството и да не търсят причините в него, но видеозаписът показва немаркирания фаул срещу защитника на тима от Велико Търново.

"Изиграхме много добър мач, но не успяхме да си вкараме положенията. Този път съм много доволен от играта, въпреки че можем още малко да подобрим тактиката в двете фази. Разочаровани сме от изпуснатата победа, но такъв е животът. Гледаме напред. Благодарим на феновете за посрещането. Искам да призова публиката да напълни стадиона и да ни подкрепи в събота срещу Пирин (Гоце Делчев)", заяви треньорът на Етър Велин Кефалов. /БЛИЦ