Съперникът на Левски в плейофите на Лига Европа АИК Стокхолм ще се лиши от услугите на лявото крило Габриел Йозкан за мачовете със "сините" на 19 август в Швеция и седмица по-късно в София заради контузия.

24-годишният Йозкан разтегна връзки на десния глезен при вчерашната победа на ГАИС с 1:0 за първенство и ще се възстановява около месец. Той пострада след шпагат на бранителя на съперника Ричард Екунде в 23-ата минута и незабавно беше откаран с линейка в болница със съмнение за фрактура на крака.

"За радост новините са добри за Габриел, защото няма счупване. Той вече е вкъщи. Очакваме възстановяването му да продължи около четири седмици. Това е доста време, но все пак е много по-добре от няколкото месеца, който той щеше да пропусне, ако имаше фрактура", обясни лекарят на отбора Магнус Линдберг.

Старши треньорът но АИК Алекс Милър изрази съжалението си, че няма да може да използва играча през следващия месец. "Ситуацията е много неприятна. Той едва се завърна на терена след контузия и сега пак ще трябва да отсъства заради нова травма. Габриел е важна част от нашия отбор и е жалко, че отново няма да бъде на разположение", коментира Милър.