Изпадналият от "А" група Академик (София) се събира за първа тренировка в понеделник (4 юли) от 18:00 часа. Заниманието ще се проведе на базата на НСА.

Засега по всичко личи, че старши треньор на "студентите" повече няма да бъде Самир Селимински. Ако до понеделник ръководството не намери наставник, първата тренировка на Академик ще бъде проведена от треньора на вратарите Николай Чавдаров и директора на ДЮШ Вихър Данчев.

На заниманието се очаква освен останалите футболисти на Академик, да дойдат още поне 25-30 играчи, желаещи да се пробват в тима на "студентите". Отборът ще замине на 10 юли за двуседмичен лагер в Пампорово.

Вчера се е провела среща между ръководството на Академик и играчите относно забавянето на дължимите им възнаграждения. Футболистите са получили уверение от шефовете, че от понеделник започва по етапно изплащане на дължимите им суми. Постигната е договорка, че до началото на първенството в Западната "Б" група играчите ще си получат всичко, което са си заработили през миналия сезон.