Академик (Свищов) започна подготовката си за пролетния полусезон в Северозападната „В“ група, въпреки че все още е без ръководство. Клубната управа ще бъде избрана на предстоящото на 27 януари Общо събрание.

„Имам уверенията на ръководството на Община Свищов, че клубът ще бъде подсигурен финансово. На този етап са осигурени хранене два пъти на ден, екипировка и зала за тренировки, тъй като терените са затрупани а се очакват и много ниски температури“, заяви старши треньорът Борислав Борисов пред sport-vt.com.

Специалистът подчерта, че пред Академик няма поставена цел за класиране в „Б“ група. Съставът от есенния полусезон е почти изцяло запазен, сигурен напускащ е само голмайсторът Кристиян Тафраджийски, който премина във втородивизионния Созопол.

Още няколко футболисти отсъстваха от първата тренировка, но до броени дни ще се присъединят към колегите си. Вратарят Венци Димитров и защитникът Пламен Ангелов са в Гърция със сборния отбор на Асоциацията на българските футболисти. Тимът игра в Солун приятелски мач с гръцкия отбор за неангажирани играчи.

Нападателят Георги Колев също пропуска началото на подготовката, но заради занятия в НВУ „Васил Левски“, където е следва задочно. Заради лошото време в понеделник в Свищов не пристигна и Стефан Дангуров от Плевен.

Засега е уговорена само една контролна среща на 20 февруари със Спартак (Плевен). Все още няма яснота за мястото, където ще се проведе срещата.