Опитно ново попълнение привлече Академик (Свищов), който смята да положи всички усилия да се задържи в професионалния футбол. В новака от "Б" група вече е защитникът Радослав Бачев, на когото се разчита да заздрави отбраната.

Бачев е роден на 9 април 1981 г. и е висок 183 см. Юноша е на Септември (Симитли), а после игра дълги години (по пет сезона) в Пирин (Благоевград) и Черно море, като за двата тима има общо 170 мача и 7 гола. Има и по един сезон в Марек и Монтана, откъдето през 2012 г. бе привлечен в “Ботев” (Пловдив).

“Канарчетата” тогава привлякоха Бачев на мястото на заминалия в Етър Костадин Гаджалов. 32-годишният Радослав Бачев играе като централен и ляв защитник. Свищовският тим по време на цялата подготовка пробва в центъра на защитата нигериеца Антони Таджу, който обаче бе освободен седмица преди старта, тъй като не задоволи очакванията.

“Привлякохме Бачев, който е много опитен футболист, централен защитник. Има доста добри качества, което ще ни позволи да сменим малко схемата на игра. Неприятното е само, че всичко трябва да правим в движение, а и физическата подготовка на тима не е на ниво, но ни предстои работа”, коментира пред sport-vt.com треньорът на Академик Ангел Станков.

"Студентите" стартираха в "Б" група с домакинска загуба - 0:2 от Хасково, а в следващия кръг гостуват на "Ботев" (Гълъбово).