С гостуване на Павликени ще започне серията си от контроли в подготовка за първенството в "Б" група Академик (Свищов). “Студентите” са получили покана да гостуват на местния тим, като двубоят ще е част от програмата за празника на Павликени. В събота е кулминацията на тържествата по случай 70 години от обявяването на Павликени за град.

Мачът между местния тим и Академик е от 10:30 часа на стадион “Ганчо Панов”, информира sport-vt. На срещата ще бъдат и кметът на Свищов Станислав Благов и неговият заместник Емил Димитров, който е президент на футболния клуб.

Любопитното е, че и двата тима са общински, а тази година влязоха в по-горни дивизии. ОФК Павликени триумфално се класира във “В” група, а футболът в града е във възход благодарение на ангажираността на кмета инж. Емануил Манолов.

ОФК Академик пък се завърна в “Б” група след 8-годишно отсъствие. Повторен дебют начело на тима утре ще направи новият старши треньор Стойчо Стоев, а проверката е възможност да огледа качествата на дошлите на проби футболисти.

Следващата контрола на Академик е още по-сериозна – срещу елитния Литекс в сряда от 18:00 часа в Свищов.