Славистът Тайсуке Акиоши отлетя да се лекува в родината си Япония. Халфът страда от 3 кисти на врата и когато не тренира, ходи с шина. Аки, както му викат „белите", ще отсъства около две седми­ци. По време на лечението, организирано от мениджъ­рите му, той ще подложи ки­стите на терапия със сгъстен въздух, която трябва да ги капсулира и да не им по­зволи да се разрастват.

А лагерът на „Славия" в Анталия продължава да прилича и на лазарет. За­щитникът Даниел Златков, който вече тренира пълно­ценно, продължава през останалото време да се дви­жи с шина на десния крак, която спомага за по-бързо­то му възстановяване. На една от последните трени­ровки Богомил Дяков е получил минимално разкъсва­не на бедрения мускул и спешно се връща в София за прегледи и лечение. Очаква се капитанът да поднови заниманията си след десетина дни.

Още не е ясен съперникът за контролата във вторник, в която треньорът Велислав Вуцов планира да използва повече по-младите и тези, играли по-малко досега. В този мач поне полувреме ще е на терена и централният нападател от Мали, който е на проби.

Очаква се за втори път с бялата фланел­ка да излезе дошлият от Лудогорец Мирослав Ан­тонов. Таранът не е освобо­ден от шампионите, но иска да разтрогне договора си, защото не е играл повече от година. В „Славия" се надя­ват, че казусът ще бъде ре­шен в полза на играча, чие­то право на труд е водещо в подобни спорове според ФИФА.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ