Новият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде първото си изявление след мач на „червените“ под свое ръководство. Това стана след успеха на „армейците“ с 5:0 над Ботев (Ихтиман) на 1/16-финалите на купата на България.

"Бяхме организирани, залагахме на индивидуални качества и изглеждахме много добре. Имахме шансове и през двете полувремена. По-важното е, че не допуснахме съперникът да отбележи. Разполагам с това, което беше днес. Опитахме се да направим една хубава преса и мисля, че го сторихме много добре.”

“Имам интелигентни играчи и това, което казвам и което искам, те го разбират. Исках да се запознаем, да разбера как се чувстват. Важно е да направя хубав тиймбилдинг. Трудно е без много играчи, но се опитахме с помощниците да покажем на играчите това, което искам аз”, обяви Акрапович.

“Моята схема, която аз искам, изисква време за разбиране. Въпрос на време е, нямаме толкова много. Мисля да продължавам по този начин, ако не се случи нещо много сериозно. Аз съм доволен от резултата, но можем да вкараме още повече голове. Искам да сме агресивни напред и да правим групова преса. Това бе хубав тест за нас, надъхахме се с тази позитивна атмосфера. Радваха се много играчите”, допълни треньорът на ЦСКА.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Бруно Акрапович коментира и предстоящото по програма дерби с Левски от програмата на 13 кръг на efbet Лигата. Както е известно, „сините“ имат кадрови проблеми заради големия брой заразени с COVID-19. Той взе отношение и за борбата за титлата.

“Ние гледаме нашите неща, не гледаме толкова много противника. Анализирам тактиката на Левски и готвя моя отбор. Как ще излязат те това е техен проблем. Ние сме най-големият отбор в България, с 4 големи букви, искам адреналин и трите точки. Ние не се отказваме от нищо в битката за титлата и ще направим каквото е възможно. Лудогорец е силен отбор има много точки. Целта ни е да извлечем максимума”, обяви 53-годишният босненец.

Акрапович не пропусна възможността да благодари на феновете на Локомотив (Пловдив), въпреки че беше атакуван от привържениците на „черно-белите“ в социалните мрежи, след като стана ясно, че поема ЦСКА.

“Поздравявам всички локомотивци и им благодаря за подкрепата. Нека просто затворят очи и си спомнят с нещо хубаво тези 3 години, в който бяхме заедно, и да продължат напред”, допълни бившият треньор на Локо (Пловдив).