Спортно-техническият щаб на Левски е притеснен от състоянието на трима от футболистите на тима. Под въпрос за последния мач за годината срещу Локомотив (Пловдив) са Живко Миланов, Иван Горанов и Найджъл Робърта. "Сините" гостуват на "Лаута" в неделя от 14:15 часа.

Горанов и Робърта са получили травми на последната тренировка на тима преди домакинството на Витоша (Бистрица). Заради това треньорът Петър Хубчев прецени въобще да не ги включва в групата за двубоя.

По време на самата среща, спечелена от Левски с 2:0, контузия получи и Живко Миланов. Капитанът се хвана за коляното в началото на втората част. Той обаче доигра двубоя. Миланов дори бе в основата на атаката, от която падна второто попадение в мрежата на "тигрите", което бе дело на Станислав Иванов.

За Левски ще е важно лекарският щаб да успее да вдигне на крака Миланов и Горанов. Ако не го стори, ще се наложи някой да бъде преквалифициран в ляв бек. Като десен може да действа Ивайло Найденов - така беше и срещу Витоша (Бистрица). Но за лявата зона на отбраната няма опция.

Найджъл Робърта пък е най-резултатният футболист на Левски. В 12 шампионатни срещи 21-годишният холандец е отбелязал 8 гола (толкова има и Станислав Иванов). Но поне пък може да бъде заместен от вече възстановения Станислав Костов.

С проблем на "Герена" е и вратарят Николай Михайлов. Той не бе сред 18-те и за неделния мач. Стражът има контузия в глезена. Почти сигурно бившият капитан на тима ще напусне по време на зимната пауза. През есенния полусезон Михайлов бе твърда резерва на Милан Миятович и така и не пази в първенството.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020