Турнирът по футзал за Купата на България ще се проведе в спортната зала в Албена от 15 до 17 май. Отборите, които искат да участват, трябва да подадат заявки до 8 май. Ако клубовете, пожелали да се включат, са повече от 12, ще бъдат проведени квалификационни турнири на териториален принцип за тези, които не са участвали в държавното първенство по футзал. Таксата за участие в турнира е 300 лева.

Състезатели, картотекирани в държавното първенство по футзал, нямат право да участват в турнира от името на друг клуб. Нямат право на участие и състезатели, картотекирани в "А" и "Б" ПФГ за сезон 2008/09. Футболисти, състезаващи се в първенствата на юноши старша възраст и "В" АФГ могат да вземат участие само с разрешение на съответния клуб. Жълтите картони, получени от играчи по време на държавното първенство, ще отпаднат.

От Варна на този етап със сигурност са обявили, че ще се пуснат шампионът МФК Варна и неговият подгласник Одесос, информира "ole-bg". Очаква се заявки да подадат още Делфини, МАГ и Планекс от морската столица. Клубовете са доволни, че турнирът е в близост до Варна и транспоргтните им разходи ще отпаднат. /БЛИЦ