Централният нападател на Левски Александър Колев беше определен за най-добър футболист на първия кръг от efbet Лига. Той изигра важна роля при разгромяващата победа с 6:1 над Локо София в „Надежда“. Ето какво сподели новото попълнение на „сините“ при връчването на наградата днес.

„Едно добро начало за Левски, доста резултатно бих казал. Доста важно беше да тръгнем с победа, тръгнахме малко по-лошо и колебливо, но бързо се върнахме в мача и пречупихме Локомотив, заиграхме нашия футбол.

Втория кръг Ботев (Враца) се беше затворил, но стигнахме до резултатен завършек на мача.

Какво значи благосклонна програма, Левски доста време не можеше да победи в първия кръг, пречупихме и този карък.

Всички отбори играят на 200% срещу Левски, сега в петък срещу Локо Пд имаме добър тест срещу добър отбор. Любослав Пенев обича да играе атакуващ футбол, открит футбол, надявам се да стане един добър мач и да се поздравим с победа.

Допада ми тази схема на игра, защото имам още един човек до себе си, ако играеш 4-3-3, постоянно имам двама на гърба. Не практикуваме Тики-така, само да въртиш наляво и надясно, атакуващо играем. Запознат съм до болка със схемата на г-н Генчев.

В Левски си имаме преводачи и на чуждестранните футболисти им се превежда какво се изисква от тях.

Футболистите са доста амбициозни, всеки е жаден за победа, има конкуренция - на всеки пост по двама-трима.

Подготовката не беше лека, тичаше се бая, но дано берем плодовете впоследствие.

Винаги съм бил близо до Левски, запознат съм с отбора, знам всичко от-до, имам приятели от агитката, всичко е на топ ниво в Левски. Ще дам всичко от себе си да вкарвам голове и да радвам феновете, а доколко ще е лесно, ще си говорим юни месец догодина. Един нападател, особено с моите габарити, е зависим от съотборниците си, не съм футболист да хване да мине трима-четирима“, сподели Алекс Колев.