Голмайсторът на изминалото първенство в родния елит Алекс Колев получи наградата си за Футболист №1 за месец май. По време на церемонията в пресклуб „България“ националът коментира и темата за негов трансфер в Левски. Той призна, че има желание да заиграе при „сините“, но не знае за 90% от информациите, които се пишат по въпроса в медиите.

„Ще излъжа, ако кажа, че няма разговори с Левски. Има, но от друга страна ми идва малко натоварващо всеки ден да се пишат разни неща по медиите. Малко прекаляват. Не знам от къде получават тези информации, но аз за 90% от написаните неща не знам. Ще видим какво ще се случи и ако има нещо, ще ви бъде съобщено. Не знам дали ръководствата на двата клуба са се разбрали и не знам каква е ситуацията, но утре не подписвам с Левски. Желанието ми е да заиграя на „Герена“ и дано се сбъдне“, заяви 31-годишният нападател.

„С Крумовград направихме много силен сезон, завършихме шести. Представихме се доста достойно в мачовете от първата шестица. Успях да стана голмайстор на първенството и ако трябва да бъда честен, не очаквах, че може да се случи с екипа на Крумовград. Подобно постижение с по-скромен отбор е много трудно“, призна Алекс Колев.