ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Треньорът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров говори след загубата от Германия с 2:3 в европейска квалификация. Специалистът похвали играчите си за представянето, призова да се дава повече шанс на млади български футболисти в родните клубове и защити вратаря Пламен Андреев за грешката при втория гол на Бундестима.

„Супер ми се стори отборът. Играчите дадоха максимума от възможностите си, ние го изисквахме, те също. Благодаря им! Страхотни бяха. Правят чудеса, наистина. За мен е удоволствие и чест да работя с тях.

Пламен Андреев не е виновен за нищо, всички сме зад него. Прекрасен човек и прекрасен вратар“.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Малко хора ни подкрепят обаче. Какво се изписа до мача с Германия? Кому беше нужна тази атака срещу Пламен Андреев? А кой не греши? Нима хората, които го обвиняват, не грешат?!“, отвърна ядосано Димитров.

„Стратегията беше тренирана. Играчите я изпълниха на над 100%. Благодаря им от цялата си душа и сърце“.

„Играчите имат увереност и самочувствие. Има хора, които пречат този отбор да се развива. Има хора, спъващи нашия процес. Много нерви и усилия хвърляме, за да се справяме с тези неща.

Колкото до мача с Косово – важно е да възстановим играчите физически и психологически. Противопоставихме се на изключително скъп и класен отбор. Нашите играчи показаха, че имаме потенциал.

Нека футболните хора си направят изводите дали има нужда от толкова чужденци, или нашите играчи могат да получават по-голямо доверие. С липсата на доверие, при което са привилегировани чужденците, сме го докарали дотук. Играчите доказаха, че можем да се надиграваме с най-добрите“, заяви Димитров след края на мача.

Малко след това той застана пред чакащите го журналисти и отново показа недоволството си от това, че не се залага на млади играчи от родните клубове и отбеляза, че срещу Германия днес не е успял да използва младата звезда на Левски Марин Петков.

“Питам защо не пуснаха и ми взеха Марин Петков? Мъжете са приоритет, но ме боли. Утре ще бият Литва. Пожелавам им с цялото си сърце да бият Литва”, заяви ядосаният Александър Димитров.