Александър Димитров прие тежката задача да води България на Евро 2015 за юноши до 17 години, на което страната ни ще домакинства. Шампионатът ще бъде в периода 6-22 май догодина. Както БЛИЦ вече съобщи, Димитров беше вариант и за заместник на Велислав Вуцов в "Ботев" (Пловдив). Треньорът това лято изведе националите до 19 години до седмо място на Европейското в Унгария, а само след месеци повежда "трикольорите" до 17 години и на домашното Европейско.

"Отговорността е огромна, осъзнавам с какво се заемам. Разбрах се с БФС, преди дни имах нови разговори с Борислав Михайлов. Договорът е формалност, ще го подпиша след заседанието на Изпълкома, който скоро ще се събере", съобщи Александър Димитров пред БЛИЦ.

"Надявам се Господ да върне това, което ми отне в Унгария. Отдава ни се изключителна чест да домакинстваме на европейско първенство. Форумът е много специален и знам добре с какво се захващам. Загърбих не само предложението на "Ботев" (Пловдив), а и на още няколко клуба. За близо година водих разговори с пет отбора, но в крайна сметка поемам юношеските национали до 17 години. Не че мъжкият футбол не ми е приоритет, напротив - искам да се развивам и в мъжкия футбол, но ми остана една горчилка от Европейското до 19 години. Нещата в Унгария можеха да се случат още по-добре. Силно се надявам да пожънем успех догодина на родна земя. Затова приех предизвикателството да водя отбора", добави треньорът.

Утре Димитров събира новите си футболисти на лагер в Правец. "Ще бъда 3 дни с момчетата, за да се запознаем. Предстои да им представя моята визия за съвместната ни работа, целите и задачите пред отбора", добави селекционерът.

Талантите, родени през 1998-а се събират в 9:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Лагерът в Правец ще бъде до 13 декември.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ