Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров призова клубовете да дават повече игрово време на младите таланти, за да могат те да разгърнат потенциала си. „Лъвчетата“ завършиха 1:1 с Косово в квалификационен мач за Европейско първенство и остават на трето място в групата с 5 точки.

„Влязохме в мача под въздействието на емоциите от мача с Германия и първото полувреме имам забележки върху контрола на играта. Стояхме далеч от противника, губехме втора топка, имахме само две стойностни атаки. На полувремето коригирахме нещата и момчетата бяха страхотни през втората част. Старите треньори казват, че когато не победиш, важно е да не загубиш“, сподели Александър Димитров след мача.

„Поздравявам още веднъж момчетата, гордея се, че съм техен треньор, те имат голямо бъдеще. Моля клубовете, дайте доверие на тези играчи, да получат повече игрово време, защото с представянето си се вижда, че те имат качества, но им трябва повече игрова подготовка“, добави селекционерът на "лъвчетата".