Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров даде мнението си след тегления жребий за квалификациите за Евро 2025. 

Младите ни “лъвчета” се паднаха в една група със сегашния шампион Германия, Полша, Израел, Косово и Естония.

“Ще се подготвим добре, дано този път и съдиите да са по-обективни. Бяхме поставени в четвърта урна преди жребия, което автоматично означаваше, че ще се срещнем със силни отбори. Безспорно Германия е големият фаворит – те са настоящите шампиони и не излизат от голямата четворка в последните няколко издания на европейското. 

За нас ще е огромно предизвикателство, но и хубава възможност да премерим сили с толкова качествен съперник. С Полша наскоро бяхме в една група и направихме страхотни мачове, но сега времената и поколенията са различни. Ще разчитаме на футболисти, родени през 2002, 2003, 2004 г., които за съжаление нямат никакъв международен опит и не са участвали в Елитен кръг или на финали на европейско първенство. 

Ще продължим нашата политика да изграждаме играчи за първия отбор на България – по-добре да бъркат при нас, но след това да са готови за мъжкия футбол", каза още той.

"Изпитвам голям респект и към останалите отбори в групата, футболът навсякъде се развива с бързи темпове и няма лесни съперници. 

Косово например разполага със страхотно поколение в младежкия отбор. При всички положения ние ще се стремим да излезем с чест от квалификациите", завърши Димитров.