Спортно техническият директор на “Ботев” (Пловдив) Александър Александров обвини медиите в създаване на интриги около клуба.

“Искам да отговоря на множеството спекулации тази седмица - това, че ние сме имали среща, президенти, аз. Да, даваме подкрепата си на Феро... Това е пълна спекулация. Няма никакви срещи и няма за какво да има срещи. Не може от един мач, който си загубил, да правим трагедия. Нямам представа защо се спекулира толкова много. Имало е среща, разбор. Но това е след мача - да си кажем къде са ни грешките. Но това както излиза във вестниците, че едва ли не вот на доверие сме дали. Това са спекулации.

Трябва да стане ясно, че нито е имало такава среща, няма и да има. Дай от една загуба треньори да сменяме, футболисти... Това е смешно и непрофесионално! За някои неща около отбора се търсят сензации. Може би не толкова сензации, колкото интриги. Доста сме актуални“, заяви Александров на днешната пресконференция на клуба.

Директорът на “канарчетата” коментира и загубата от Берое с 1:3.

“Имаше разочарование у всички футболисти след мача. Те го почувстваха и разбраха. Загубихме неприятно. Сигурно ще имаме и други загуби. Аз с Ферарио Спасов си говорихме, но не трябва да губим мачовете по начина, по който паднахме от Берое - без хъс, себераздаване. Този мач е минало. Всички си извадихме поука. В събота излизаме и да покажат това, което могат. Не се иска нищо друго от тях“.

Сашо Александров разкри, че “жълто-черните“ очакват още играчи на проби:
“За конгоанеца ще решим след днешната тренировка. Разбира се, че търсим футболисти. Разговаряли сме с Ферарио Спасов. Мисля, че ще дойдат още футболисти на проби. Нормално е да търсим. Имаме нужда - никой не е казал, че отборът ни е перфектен. Не може за три месеца да сглобим отбор, който да побеждава всички. Това ще стане във времето. Със сигурност. Не може да правим трагедии от една загуба“.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА