Мажоритарният собственик Цветан Василев дълго стоя  настрани от процесите в клуба, но вече е решил да чисти наред и да разкара всички "троянски коне", пияндета и некадърници. 
Преди две седмици Атанас Курдов се качил зад волана пиян, твърдят запознати. Пътна полиция го засякла.
 Разследвачите на шефа трябва да установят истината докрай - имало ли е алкохол и дали Курдов се отскубнал от катаджиите с рушвет. В началото на есента голаджията си отнесе първата солена санкция уж за разправии в съблекалнята със съотборника Тодор Тимонов-Лимона. Последният бе изритан, а Курдов виси с последно предупреждение за уволнение. Войната между двамата обаче има друга предистория и тя въобще не е за капитанската лента. На  Тимонов му се е изчакало чакалото от просрочен заем. Лимона вече не вярва дали въобще ще си получи обратно парите от Курдов. Каква е точната сума, не е ясно, но Тимонов се изявява като един от големите кредитори сред "жълто-черните". Проблемът му е, че заемите все са необезпечени. Тимонов напразно
 
чакал и над
30 000 лева,
 
отпуснати за бизнес на бившия футболист и ръководител от Христолово време - Борислав Димитров, чиито опити за ресторантьорство завършиха с пълен крах.
До края на годината Василев ще махне почти всички футболисти, селектирани от Марин Бакалов, начело с капитана Николай Манчев, който също порка като донски казак.
 Близки на треньора Милен Радуканов разкриха, че той е готов със списък от двайсетина играчи за нова селекция. От сегашните "канарчета" със сигурност ще оцелее само неостаряващият Сашо Александров-Кривия.  
„В отбора е пълно с лекета. Не Хубчев, не Радуканов, ако ще Моуриньо и сър Алекс Фъргюсън едновременно да дойдат, пак няма да има никакви успехи. Цветан Василев дава луди пари за клуба. Човекът ни измъкна от нищетата. Ако не беше той, сега още щяхме да кретаме във „В” група. Даже изобщо нямаше да ни има на футболната карта. Лошото е, че такива като споменатите „звезди” съсипват всичко постигнато в отбора”, оплакаха се от Пловдив пред вестника на народа.
От клуба пък гарантираха,
 
че заплатите
се плащат
редовно
 
и няма никакво забавяне.
„Ние сме един от много малкото клубове в България, в които се изплаща всичко навреме. Играчите обаче са го ударили на живот и изобщо не слушат треньорите. Продължават да си хоцкат по заведенията, да си свалят мадамите и да си живуркат. Не се ли вземат мерки, трудно ще се завърнем в елитната група”, категорични са фенове.
Задаващата се чистка ще отнесе и легенда като Марин Бакалов. Рекордьорът по мачове в "А" група ще остане в историята като първият президент на клуба след Селския, но едва ли ще се запомни с резултати. Мери, както го наричат феновете, пропиля шансовете си за кариера като ръководител и логично бе заменен от  Юли Попов.
Магдалена БОТЕВА