Треньорът на Светкавица Альоша Андонов взе решение да освободи юношата на Славия Божидар Васев, който е считан за един от най-талантливите футболисти в България в момента и е твърд титуляр в националния отбор до 19 години.

БЛИЦ научи, че младият нападател няма да играе за "мълниите" и вече е напуснал лагера на тима в Албена. Причината е, че Андонов му е съобщил, че няма да разчита на него. Решението на треньора доста е изненадало Васев, който игра в няколко контроли на Светкавица и дори вкара попадения.

В началото на годината ръководствата на Славия и Светкавица се бяха разбрали младокът да играе като преотстъпен за тима от Търговище, тъй като на "Овча Купел" трудно би се преборил за титулярно място, предвид крехката си възраст. Талантът е едва на 18 години, но въпреки това през есента записа участие в 3 мача с екипа на мъжкия отбор на "белите". Васев беше лидер на формацията на Славия, състезаваща се в Елитната юношеска група до 19 години. Този тим на "белите" ще започне втората част на шампионата като лидер във временното класиране. Сега Славия ще търси нов отбор, където да преотстъпи Васев.