Новият треньор на Светкавица Альоша Андонов осъществи първия си трансфер. БЛИЦ разбра, че към подготовката на "мълниите" от днес се е присъединил юношата на ЦСКА Мариян Станчев. Талантливият защитник за последно игра в Бдин (Видин), където треньор му беше именно Андонов.

23-годишният ляв бранител днес проведе първа тренировка с тима от Търговище, а до няколко дни трябва да подпише договор с клуба.

Перспективният ляв бек беше твърд титуляр в Бдин през есенния полусезон в Западната "Б" група. Станчев обаче се разделя с втородивизионния тим заради няколко дължими заплати и премии. Тази зима защитникът мина и през Славия, но не успя да си издейства договор с най-стария столичен клуб и сега се озова с Альоша Андонов в Търговище.

Станчев е шампион със старшата възраст на ЦСКА за 2007 година, когато беше част от силния отбор на "армейците", в който бяха още Иван Иванов, Иван Караджов, Михаил Александров и др. Талантливият бранител от Твърдица обаче не успя да пробие в мъжкия тим на "червените", след което игра във Вихрен (Сандански) и Бдин.