В ЦСКА продължават с неадекватните си решения, идващи от възможно най-високия етаж. По стара традиция селекцията се прави в последния момент, което няма да позволи на треньорския щаб да подготви отбора за старта на полусезона. Но за разлика от други години, сега в първия пролетен кръг “червените” ще излязат срещу “Левски”. И то на “Герена”.  
 
Вместо трансферният период вече да е приключил и тимът спокойно да тренира, в ЦСКА новите попълнение тепърва ще пристигат. Ситуацията е позната до болка – на “Армията” се водят пълни анонимници, полуранени и каталясали бездарници.
 
Води ги не кой да е, а самият Димитър Борисов – шефът на ЦСКА. “Кралят на боклука” явно е от хората, които в 7 без 10 сутринта говорят едно,  в 12 и 15 на обяд – друго, а при залез слънце вземат трето решение. В края на есенния полусезон Борисов обеща публично, че оттук насетне само ще дава пари и няма да се намесва в трансферната политика. Приказки на вятъра, както казва народът. Борисов си я кара в същия стил, опитвайки се да пробута в отбора някакво чилийско менте. Отделно Димитър Пенев беше командирован на Канарските острови, за да гледа халф, чийто цена преди година е била 100 евро, но в момента е с още три нули отзад.
 
И докато Борисов коли и беси, треньорският щаб стои в пълно неведение. Милен Радуканов е последният в ЦСКА, който разбира кой футболист идва, кой ще кара проби и кой ще подписва договор. Циркът беше пълен, когато му натресоха Владо Каптиев. Шоуто обаче не спира – счупеният чилийски “титан” е поредният, акостиращ по заповед на “червените титани”. Лошото е, че "умните" глави в "Титан" са на път да потъпчат започнатото от Милен Радуканов, който с възможно най-малките ресурси позакрепи през есента почти катурналия се "армейски" отбор.
 
После се чудете защо ЦСКА е назад в класирането и защо шансовете му за евротурнирите наесен се изпаряват с всеки изминал ден.  До 26 февруари, когато е мачът на истината, има почти месец. Дотогава поне още трима “световноизвестни” герои ще бъдат докарани от Борисов в ЦСКА. И нищо чудно гледката от есента да се повтори – тогава половината чужденци се оказаха класически рендета, климатът в отбора се отрови, играчите се изпокараха, а провалите на терена зачестиха. Първият беше именно срещу “Левски”...
 
А схемата е толкова простичка и ясна – шефът дава парите, треньорът (само той и никой друг) избира футболистите и единствено по негова преценка им се предлагат договори. И после наставникът носи отговорност за селекция, резултати и провали. Но в ЦСКА живеят в друг свят – в света на пълния хаос, където всичко е обърнато с краката нагоре.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ