Алпинисти ще започнят да почистват снега от козирката на стадион “Българска армия”. Специалистите са наети от ЦСКА, след като вчера Министерството на спорта е свикало специална комисия за състоянието на съоръжението. Тя е била провокирана от рухването на балона в парка на стадиона в събота сутринта.
 
“Още вчера направихме комисия, след като рухна балона. Видяхме, че нещата не се случват както трябва и взехме нещата в свои ръце, за да не допуснем да се случи най-лошото”, заяви спортният министър Свилен Нейков пред ТВ 7.
 
“На нас по принцип ни е трудно да поддържаме обектите. Истината е някъде по средата. Година и половина чакаме да се оправи казуса с ЦСКА. Финансово са изчистили задълженията си към нас, остава документално. Желанието на всички ни е да бъде финализирана сделката," добави Нейков.
 
“Ние не управляваме обекта. Този, който го ползва, трябва да се грижи за подръжката му. Ограничили сме достъпа до него и сме взели мерки за козирката, която не отговаря на изискванията", обяви министърът на спорта и припомни, че ако ЦСКА не изпълнява предписанията за поддръжка на “Българска армия”, стадионът може да не получи лиценз.
 
“Балонът е изграден през 1978 година. До 1989 има централно отопление. След това се използват различни дизелови агрегати, които не работят много добре. Липсата на нормално отопление на балона, както и отсъствието на необходимото поддържане водят до тези инциденти”, допълни Нейков.