Алжирци забъркаха поредната интрига около Райс Мболи. Първо някакъв мениджър напълни главата на вратаря с приказки за трансфер с баснословна заплата в Сивасспорт, после му обеща още по-добър трансфер, но неясно къде. Сега пък се намеси и алжирският спортен вестник "Льо Бютьор".

Във вчерашния си брой изданието пише за конфликт между Мболи и президента на Славия Венцеслав Стефанов. "Райс иска да напусне Славия. Смята се, че шефът е виновен за провала на трансфера му", пише вестникът. Съобщава се още, че стражът е бил изваден от състава на "белите" за шампионатния мач срещу Миньор във втория кръг. Вратарят наистина не бе в групата, тъй като трябваше да пътува до Алжир за контролата с Габон. "Райс Мболи иска в Сивасспор, но Стефанов спря трансфера му под натиск на феновете", написа още "Льо Бютьор". "Няма никакъв конфликт, май някой е подвел хората в Алжир" обясни Венци Стефанов пред "7 дни спорт".

Мболи наистина бе уговарян от мениджър, чието име никой не знае, за трансфер в различни клубове. Резултат обаче няма. Вратарят бе на проби в Уест Хам, но те бяха уредени от треньора Емил Велев. Варарят все пак ще бъде продаден до края на трансферния прозорец, но в отбор от Източна Европа./БЛИЦ