Превърналият се в хит при вота на феновете за Футболист на годината - Васил Лукаев, попадна в Топ 10 на най-добрите за 2011 година, като дори изпревари Мартин Петров от Болтън. Това стана ясно, след като организаторите официално обявиха резултатите от анкетата, в която участваха 128 журналисти, представители на 55 медии. Вратарят Николай Михайлов е №1 с 224 точки, Стилиян Петров има 200, а Димитър Бербатов 196.

23-годишният Лукаев е с 6, колкото има и Владимир Гаджев от "Левски". По-рано футболистът на петодивизионния Шипка от пазарджишкото село Драгор се класира трети в интернет анкетата, проведена сред запалянковците. Оказа се, че и журналисти са дали гласа си за Васко. Лукаев изпреварва не само Мартин Петров, а още Станислав Генчев и Михаил Александров от Лудогорец, който също попаднаха в Топ 10.

Лукаев нееднократно обяви, че мечтата му е да се запознае с големи футболисти на награждаването. Оказа се обаче, че организаторите "са го забравили" и не са му изпратили покана за събитието. Церемонията за връчване на наградата на Футболист на годината е тази вечер от 18:30 часа и ще бъде излъчвана пряко по БНТ.

Очаквайте на 30 декември резултатите от анкетата на БЛИЦ за най-добрия и най-провалилия се бг футболист за 2011 година