Третодивизионният Тунджа (Ямбол) победи Етър (Велико Търново) с 2:1 в контролната среща, играна на градския стадион в Елхово, информира elhovonews.info.

Все пак елховските любители на футбола имаха рядкото щастие да наблюдават на живо отбор от елита на България, дори и намиращ се в на незавидното последно място в А група. За втори пореден път в рамките на една година болярите не могат да победят съперника си от Ямбол в Елхово. Отново в края на февруари, тогава под ръководството на Цанко Цветанов двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Срещата не се отличи с кой знае какви футболни достойнства, като двата отбора рядко създаваха реални положения за гол. Все пак след плътен удар от границата на пеналта Любомир Любенов откри резултата за Етър. На почивката двата отбора се оттеглиха при този резултат, а след почивката Сердар Даят смени целия състав с изключение на вратаря, за сметка на неговия колега Димитър Иванов, който бе по-пестелив със смените.

През второто полувреме отборът от Ямбол стоя по-добре на терена въпреки, че и виолетовите имаха няколко възможности за гол. В 72-та минута за нарушение в малкото наказателно поле Тунджа получи правото да изпълнява наказателен удар, а точен за тях бе Марио Маринов. Този гол даде самочувствие на третодивизионният тим, и само 10 минути по късно, след пробив по лявото крило точен за Ямбол бе влезлият като резерва през второто полувреме Георги Христов. До края на срещата не се случи нищо интересно и така в крайна сметка третодивизионният тим от Ямбол победи представителя на елитната група Етър с резултат 2:1. Срещата бе наблюдавана от около 200 зрители.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ