Пирин (Благоевград) разби с категоричното 9:0 ФК Якоруда в мач от 12-ия кръг на областната група Зона "Бистрица", по-известна като Пиринската Бундеслига.

Успехът е 11-и за "орлетата" от началото на сезона, докато тимът на Якоруда продължава да е без спечелена точка до момента.

Гостите пристигнаха със закъснение за мача в Благоевград и дори не сметнаха за необходимо да направят задължителната загрявка преди двубоя, а групата им беше само от 11 души. Футболистите на Якоруда дори не играха с екип на своя отбор, като на гърба на фланелките, с които излязоха на терена, пишеше "Македонска слава".

Мачът се игра изцяло пред вратата на гостите, които не застрашиха нито веднъж тази на Пирин.
Неумението на нападателите на "орлетата" да вкарват и многото промени в състава спасиха тима на Якоруда от загуба с двуцифрен резултат.

Първото полувреме завърши при резултат 3:0 за Пирин, като автори на попаденията станаха Христо Огнянов, Костадин Велков и Димитър Техмеджиев. Първата част ще се запомни и с гредата на Велков и пропуска на Огнянов на празна врата.

През второто полувреме паднаха още 6 гола. Имената си сред голмайсторите записаха Йордан Киров и Кристиян Чаков, които се разписаха на два пъти, а по едно попадение за категоричната победа добавиха Иван Йовчев и Мохамед Хатиб, пише е-79. Старши треньорът на Пирин Костадин Герганчев даде шанс за изява на 15-годишния Кирил Стоянов, който оправда напълно гласуваното му доверие.

В следващия кръг Пирин гостува на Атлетико (Логодаж), а мачът е в събота на футболната база в Рилци.