Отборът на Дунав 2010 от Русе спечели тазгодишното издание на Каменица ФЕНкупа 2011, след като отстрани по пътя към финала всичките си конкуренти. Последни бяха победени столичните съперници от Клетката и отстранилите шампиона Трите мечки - Еталон 05 от Монтана. Шампионите получиха купата си лично от Димитър Пенев, а "Каменица" АД им подари възможността да посетят и гледат на живо дербито на Испания - Барселона - Реал (Мадрид) на "Камп Ноу".

Шампионите от Дунав 2010 за първи път вдигнаха най-престижната аматьорска купа на България, като победиха с 2:1 във финала столичаните от Клетката, които вече имаха една ФЕНкупа във витрината си. Под ситен, но постоянен дъжд, русенците вкараха два гола през първото полувреме и получиха само един във втората част. Мачът се изигра пред очите на многобройна публика от участници и фенове на турнира и предложи много положения и пред двете врати. Емоциите на публиката не бяха присъщи само за финалния мач – още в груповата фаза се получиха сензационни резултати, които изпратиха бивши шампиони като хасковското Слънце и шуменските Трите мечки рано-рано „извън играта“. Макар времето да не беше от най-приятните за футбол, и в двата дни на турнира „звездите на квартала“ не се изплашиха от дъжда, ниските температури и смразяващия вятър и показаха уменията, които са ги класирали на първите места в регионалните полуфинали.

Преди финала третото място заслужиха Еталон 05 от Монтана, които победиха с дузпи другия столичен тим – Бригада. На сцената под арката на Каменица всички те получиха своите медали и награди от организаторите. С индивидуални призове бяха отличени „Най-добрия вратар на турнира“ – Петко Петков от Еталон 05, „Най-атрактивния състезател“ – Николай Стоилов от Бригада и „Голмайстора на турнира“ – Калин Стаменов от Клетката. Купата за феърплей получиха момчетата от Ремиза (Стара Загора).

Големият финал на любимия турнир на българските футболни фенове събра на комплекс „Царско село” в София стотици почитатели на мачовете, бирата и доброто настроение. За да видят отблизо играта на аматьорите, сред публиката на комплекс „Царско село“ можеха да се срещнат футболни имена като Наско Сираков, Стойне Манолов, Димитър Пенев, Мартин Тошев и много други. Заедно с тях около терените бяха и стотици фенове и приятели на „звездите от квартала“, като най-голяма „агитка“ се събра на единия от полуфиналните мачове в неделя – столичното дерби между Клетката и Бригада. Двата отбора играха и на софийския регионален полуфинал, тогава победата бе за Бригада, но Клетката успя „да си върне“ и се класира за финала след убедителното 3:1. В другия полуфинал шампионите от Дунав 2010, чиято средна възраст е почти 40 години, успя да се справи с Еталон 05 от Мотана с 2:1.