Аматьорският национален отбор на България попадна в една група с Швейцария и Хърватия в квалификациите за Европейското първенство, което е известно като Купата на Регионите. Четвъртият съперник в потока на тима ни ще бъде победителят от предквалификационна Група “А”, в която са Казахстан, Турция, Израел и Румъния.

България ще бъде домакин на квалификационния турнир от 2 до 8 април 2013 година. Стадионите и градовете, в които ще се играят мачовете, ще бъдат обявени два месеца преди началото на надпреварата.

За Купата на Регионите се класират само победителите в осемте квалификационни групи. Финалният турнир ще започне в началото на месец юни 2013 година.

Аматьорският национален отбор на България е двукратен финалист в Купата на Регионите. През 2005 година “лъвовете”, обединени под името Югозападна София, загубиха от Испания с 1:2. Две лета по-късно като домакин на финалния турнир пред 3500 привърженици българите, обединени под името Югоизточен регион, паднаха с 1:2 от Полша след продължения.