Младият гръцки специалист Акис Вавалис ще води ФК Крумовград във Втора лига през новия сезон. Самият специалист потвърди пред БТА, че е приел предложението на ръководството на клуба след два дни разговори и е амбициран да се захване за работа.

Въпреки че е в доста млада възраст, 36-годишният Вавалис има сериозен треньорски опит. За последно водеше Васалюнд Есинге (Стокхолм) в трета дивизия на Швеция, а преди това е работил като асистент в Атромитос, Арис (Солун), Астерас Триполис и Панайтоликос на опитния специалист Савас Пантелидис. 

Сериозен проект, стабилно финансиране и амбиция да се развива един малък клуб по правилен начин са факторите, които са го накарали да напусне Швеция и да дойде в България.

Езиковата бариера няма да бъде проблем между него и футболистите, тъй като Вавалис е завършил висшето си образование в България и говори перфектно нашия език. Освен това част от кариерата му на полузащитник преминава във Вихрен (Сандански) (2008/2009). Вавалис притежава лиценз УЕФА Про. 

Преди десетина години той бе асистент в Локомотив (Пловдив), където се задържа две години под ръководството на трима различни треньори. 

ФК Крумовград спечели първенството в Югоизточната трета лига със сериозна доминация. Тимът беше воден от Стефан Генов, който обаче вече заема поста спортен директор.