Вече бившият треньор на ЦСКА Йоан Андоне заяви, че ще има среща с президента на Рапид (Букурещ) Джордже Копос. Именно Рапид е един от отборите, който иска Андоне за нов наставник.

По-рано през деня изпълнителният директор на “червените” Венцислав Живков каза, че специалистът си е тръгнал от клуба по семейни причини. Треньорът добави на излизане от офиса на "Титан", че семейството му е искало той да се върне отново в родината си.

Андоне заяви пред румънското издание “Проспорт”, че ще бъде треньор само ако бъде приет от феновете, което потвърждава, че една от причините, заради които наставникът си е тръгнал от София, са “червените” привърженици.

“Аз няма да започна преговори с нито един клуб, ако феновете не ме приемат. Ще се срещна с Копос, за да видим какво ще ми предложи и какво ще иска от мен. Аз не съм треньор за 2 месеца, никъде няма да отида само за това време. Ако имате проект и бъдещи планове, тогава мога да говоря с всеки клуб. Тази вечер или утре сутринта ще се видим, но аз, пак казвам, съм професионален треньор”, заяви Андоне.

Треньорът каза и няколко думи относно раздялата си с ЦСКА: “Видях се с шефовете на клуба и днес оформихме документите. Реших да напусна и да си тръгна. По-добре да се прибера вкъщи особено поради факта, че семейството ми има нужда от мен. Някои от тези фенове, които нахлуха в Мездра, не бяха привърженици на ЦСКА. Това бе нещастен ден. 11 от тези хора бяха арестувани. Панку и Петре ще изпълнят договорите си до край, но имаше проблеми с парите.”/БЛИЦ