Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне отново се оплака от голямата група футболисти, с които води подготовка в Турция. Румънският специалист говори след победата над руския Том (Томск) с 1:0.

“Бяхме малко изморени днес. Това ни беше пети мач тук, а лагерът продължава втора седмица. Началото на мача не ми хареса въобще. Бяхме много дезорганизирани във фаза защита, но въпреки това имахме своите положения. Срещнахме много добър отбор, здрав, който знае да играе футбол. Видяхте колко добре си подават топката”, коментира Андоне.

“Викторс Морозс не тренираше пълноценно в продължение на десет дни и не успя да се ориентира в играта. Затова направихме смяната. Костадин Стоянов беше много изморен и каза, че не може да продължи мача и се наложи да заменим и него. Утре имаме пак мач и ще играят други хора”, добави румънецът.

“Нямаме проблеми с играчите на тренировките. Всички дават максимума от себе се и се опитва да разбере това, което искаме. Слабото начало на мача отдавам на това, че футболистите бяха изморени. Дадох шанс на всички играчи, за да мога да имам мнение за всички, когато свърши лагера. Днес използвах едни, утре ще използвам други играчи”, заяви Андоне.

“Не мисля, че постоянните слухове за трансфери влияят на играчите. Те са професионални футболисти и трябва да играят. Ако клубът иска да продаде някой и играчът е съгласен, няма проблем да замине. Аз искам тук да имам 24 футболисти, а в момента са 32. Какво ще правим с тези в София? Трябва да ги преотстъпваме или да ги даваме на втория отбор. Не може да тренираме с толкова играчи. Това е голяма грешка”, завърши специалистът./БЛИЦ