Румънският треньор Йон Андоне призна пред местните медии, че в неделя ще е в София за заключителни преговори с ЦСКА. БЛИЦ бе първата медия, която днес ви съобщи, че специалистът е най-вероятният нов треньор на "червените".

„Вярно е, че почти сме се договорили с ЦСКА. В неделя ще пристигна в София за заключителни преговори за условията и да подпиша договора. Йоан Бекали ми се обади и ме помоли да отида в ЦСКА. Противно на всякакви спекуцалии аз нямам нищо против Джовани, ние сме в нормални отношения”, казва Андоне за румънския сайт “adevarul.ro”.

"ЦСКА може да участва в групите на Шампионската лига. Би било трудно, но ще  бъде хубаво да спечелим шампионската титла. Приех това предизвикателство, това ми е работата", допълва Андоне пред "Prosport.ro"

Останалите румънски издания публикуват изказвания на мениджъра Джовани Бекали, който само преди няколко дни бе в София, за да финализира трансфера на Даниел Панку в ЦСКА.

„Вярно е, че посредничим за заминаването на Андоне в София. Имаше вариант той да поеме Динамо, но това бяха само преговори. Утре той ще подпише договор с ЦСКА за 1 година и ще има за цел да спечели шампионската титла. Ако изпълни тази задача контрактът ще бъде удължен”, каза Бекали пред “Газета Спортурилор”.

Агентът дори съжалява, че не може да присъства на рождения ден на изпълнителния директор на Динамо (Букурещ) Кристи Борча, тъй като ще бъде на път за София.

“Съжалявам, че няма да мога да стигна до Брашов за рождения ден на Борча. Той ми е като брат, но утре ставам и заминавам за София с Андоне”, допълва Бекали./БЛИЦ