Румънският треньор на ЦСКА Йоан Андоне говори пред медиите преди днешната открита тренировка на “червените”.

-Г-н Андоне, доволен ли сте от играта на отбора в първите три пролетни кръга?
- ЦСКА може да играе много по-добре. За да не бъде така, в известна степен са виновни и терените. Чакам с нетърпение да се оправи времето, да се оправят и терените и по този начин ще бъдем на далеч по-високо ниво, на такова, каквото желаят феновете. До момента спечелихме седем от девет възможни точки. Вярно е, че можехме да постигнем и пълен актив, но в последните 30 минути на мача с Берое не бяхме достатъчно концентрирани, за да отбележим гол и да победим.

-Предстои ви гостуване в Мездра?
-Местният Локомотив е опасен отбор. Достатъчно опитен, със солидни футболисти. Гледах два от мачовете им през пролетта, направиха ми впечатление - особено срещу Локомотив (София) през първото полувреме, когато поведоха в резултата.
 
-Чува се обаче, че в Мездра зрее бойкот за пари?
-О, това не мога да коментирам. Бъдете сигурни, че такива новини няма да ни успокоят.

-Мнението ви за Елиот Гранден?
-Той игра на високо ниво срещу Спортист. Преди това имаше проблеми с контузии, но вече е здрав. Надявам се да продължи по същия начин и в предстоящите ни мачове.
 
-А защо Маркиньос не се появява в игра?
-Маркиньос се възстановява добре, все още не е готов 100 % за игра, но записа две участия, при това добри в с дублиращия тим. Със сигурност ще го видите и в официален мач в някои от следващите кръгове. Идва цикъл сряда-събота и поради тази причина ще продължа с промените. Искам всички да са подготвени. Вероятно във всеки от мачовете на ЦСКА ще предприемам по 3-4 промени спрямо предишния двубой.

-Имахте ли сте разговор с шефа на клуба Димитър Борисов относно връщането в първия състав на Александър Бранеков и Орлин Орлинов?
-Да, говорихме. Възможно е, но само при много контузени, да върнем единствено Александър Бранеков. За Орлинов е по-трудно, тъй като разполагаме с много офанзивни играчи в момента.
 
-Зачестиха показаните картони на ваши футболисти?
-Играем агресивно и затова получаваме картони. Това не ме притеснява. Дали някой ще пропусне мач поради наказание – няма проблем. Има кой да го замести.

-Вярно ли е, че вече сте набелязал футболисти за следващия сезон?
-Да, харесах някои играчи, но нищо повече. Все още нямам трансферен списък. Само ако станем шампиони, в края на сезона ще говоря с г-н Борисов за селекцията.

-Коментарът ви за дербито Литекс – Левски 3:0?
-В този мач Литекс игра притиснат след загубата от Пирин и бе много по-добър от Левски. Вкараха и три гола, които са на ниво европейски турнири.