Бившият президент на Литекс Ангел Бончев вече е спортно-технически директор на новака в “А” група Спортист (Своге). Бизнесменът е в много близки отношения с кмета на града Емил Атанасов, както и с хора от ръководството и е приел поканата да работи в клуба.

“Бях поканен от кмета и след като нямам работа, напълно нормално е да приема. Още от днес започнахме да работим, трябва да се пооправи стадионът и много други рутинни неща”, каза Бончев пред “Дарик” радио.

“Разликата между “Б” и “А” група е огромна, но като игра доста често имаше изравнени мачове този сезон. Един клуб новобранец в “А” група трябва да работи по три направления – подготовка, ремонтиране на стадиона и селекция. Няма причина да играем домакинските си мачове на друг стадион, тъй като до момента общината е направила достатъчно. Хората в Своге показват, че са направили доста до момента.
Няма проблем да вземем играчи от ЦСКА, Левски или Локо (Сф), след като те няма да са им нужни. Ще се подготвяме в България, събираме се за първа тренировка на 6 юли”, завърши Бончев./БЛИЦ