Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков заяви, че е доволен от раздаването на футболистите въпреки отпадането от турнира за купата на страната. Ловчанлии загубиха с 0:1 от ЦСКА.

“Мисля, че любителите на футбола трябва да са доволни от този двубой, получи се динамичен мач и двата тима търсеха атаката и агресията. И през първото, и през второто полувреме всеки един се стараеше да показва най-доброто от себе си. Мисля, че мачът беше много интересен. Бяхме готови за по-сериозен отпор от страна на ЦСКА. Получиха се доста интересни неща, за съжаление, не успяхме да реализираме нашите положения в завършващата фаза”, каза Червенков. 

"Няма да правим трагедии от това отпадане, защото няма значение дали щеше да се случи сега или на полуфинал. Аз направих всичко, което зависеше от мен, пуснах всичките си офанзивни играчи, но в крайна сметка така и не успяхме да вкараме гол. Разполагам с достатъчно класни футболсисти и смятам да разчитам на абсолютно всички, така че няма да има гръмка селекция през зимата. Определям този полусезон като успешен, тъй като усилията, които положихме всички в Литекс се отплатиха. В момента заемаме много добро място в класирането ще почиваме спокойно”, допълни Червенков.

На въпрос, как се чувства на стадион „Българска армия” Червенков сподели: „Знам откъде съм тръгнал и кой клуб ми е дал много неща в моя живот, но сега съм треньор на Литекс”, завърши треньорът на “оранжевите”./БЛИЦ