Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон е бил наблюдаван от английски скаути, които работят с тимове от Висшата лига и Чемпиъншип. Те са гледали на живо последната контрола на националния отбор на Исландия преди участието му на световното първенство в Русия. На 7 юни викингите играха с Гана в Рейкявик, като проверката завърши 2:2. В нея Исландия поведе с 2:0, но през втората част допусна изравняване. Селекционерът Хеймир Халгримсон пусна Ейолфсон като десен бек, въпреки че 27-годишният футболист е типичен централен защитник. Макар че игра на непривична позиция, бранителят на Левски получи добри отзиви за изявите си - както от треньора, така и от местната преса. В Исландия твърдят, че Холмар е хванал окото на няколко английски съгледвачи.

Ейолфсон вече има престой на Острова. От 2008 до 2011 година е собственост на Уест Хем, Въпреки че така и не изиграва шампионатен мач за отбора. Той последователно е преотстъпван на Челтънъм и Розеларе, преди да премине в германския Бохум.

Холмар Ейолфсон пристигна на "Герена" в края на месец август миналата година. Той бе взет под наем от израелския Макаби Хайфа. Договорката между двата тима бе за 4 години. Ислан-децът Веднага се утвърди 6 стартовата единайсеторка на Левски. Той изигра общо 30 мача във всички турнири (включително и баража за Лига Европа срещу Черно море), в които отбеляза 1 гол. Със силните си изяви той си спечели място в националния отбор на Исландия за световното първенство. Наред с това убеди собственика на Левски Спас Русев да откупи напълно правата му от Макаби Хайфа. Така той вече е собственост на клуба от "Герена".

Трима съотборници на Ейолфсон от селекцията на Исландия се подвизават във второто ниво на английския футбол, а други трима през следващата кампания ще бъдат във Висшата лига. Дади Бодварсон рита за Рединг, Биркир Бярнасон за Астън Вила, а Хордур Магнусон в Бристол Сити. Елитните състезатели са Йохан Берг Гудмундсон (Бърнли), Гилфи Сигурдсон (Евертън) и капитанът Арон Гунардсон (Кардиф).