Новото попълнение на ЦСКА Абел Анисе потвърди, че е имал намерение да се откаже от футбола. Както е известно, мадагаскарецът използва тази причина като довод да си тръгне от Черноморец. След това обаче се стигна до трансфера му на “Армията”.

“Да, имах желание да спра с футбола заради проблеми с бившия ми клуб, но след това получих предложението от ЦСКА и да започна наново кариерата си. Причините да напусна Черноморец не свързани с футбола, нямам основание да се оплаквам от отношението на фенове или треньора. Аз прецених, че ЦСКА е много по-голям клуб, в който ще имам добро развитие. Бързо реших отново да играя футбол заради ЦСКА”, заяви нападателят.

“Истина е, че имах контакти и с “Левски”, потърсиха ме, предложиха ми нещо, което в интерес на истината не беше никак лошо. Избрах ЦСКА, защото очевидно е най-големият клуб в България. С ЦСКА ще имам възможност в края на сезона да играя в Шампионска лига или Лига Европа. Ще дам максимума в този клуб, искам да помогна. Искам да се наложа в ЦСКА, да играя още този сезон. Щастлив съм, че съм тук и разтрогнах с Черноморец”, завърши Анисе./БЛИЦ